2 Kez Lazer Göz Ameliyatı Olunur mu?

Lazer göz ameliyatı, görme sorunu yaşayan birçok insanın hayatını olumlu yönde etkileyen düzeltme yöntemlerinden biridir. Başarı oranı değerlendirildiği zaman, lazerin etkili bir göz kusuru düzeltme yöntemini olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Fakat her ne kadar başarı oranı çok yüksek olsa da her cerrahi müdahalenin ardından olduğu gibi lazer göz ameliyatında da bireyin göz sağlığını etkileyen çeşitli faktörleri değerlendirmek gerekiyor.  Bazen ilk operasyonun istenen sonucu vermediği durumlar ortaya çıkabilir. Bu noktada kişinin aklına gelen soru “2 kez lazer göz ameliyatı olunur mu?” sorusudur. Gelin merak edilen bu soruya kısa bir açıklama ile cevap verelim.

2.kez Lazer Göz Ameliyatı Yapılabiliyor mu?

Evet, bazı durumlarda bir kişi bir kez lazer göz ameliyatı geçirdikten sonra tekrar bir lazer tedavisi geçirebilir. Bunun birkaç nedeni olabilir:

  • İlk ameliyatın yetersiz olması: Bazı durumlarda, ilk lazer tedavisi beklenen sonucu sağlamayabilir veya göz kusurunun tam olarak düzeltilmemiş olabilir. Bu durumlarda, doktorunuz ikinci bir tedaviyi önerebilir.
  • Göz kusurunun değişmesi: Zamanla göz kusurları değişebilir. Özellikle miyopi, hipermetropi veya astigmatizma gibi durumlarda, gözlerdeki değişiklikler tekrar tedavi gerektirebilir.

2 kez lazer göz ameliyatı olunur mu

Ancak, tekrarlayan bir lazer tedavisi uygun olup olmadığını belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir. Göz sağlığınızı ve mevcut durumu değerlendirdikten sonra, doktorunuz size en uygun olan tedavi seçeneklerini önerecektir. İkinci bir lazer tedavisi geçirmek istiyorsanız, doktorunuzla durumu detaylıca görüşmeli ve onların önerilerine uymalısınız.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar