KeraNatural Nedir? Keratokonus Tedavisinde Yeri

Keratokonus, görüşü doğrudan etkileyen ve kişinin görüş konforunu düşüren önemli bir göz rahatsızlığıdır. Bu göz rahatsızlığında kornea, normalden fazla dışa doğru bombeleşir ve kornea tabakası incelir. Korneanın şeklinin de bozulmasıyla beraber ışık doğru bir şekilde odaklanamadığından görüş giderek bozulmaya başlar. İşte KeraNatural, bu denli ciddi bir göz rahatsızlığı olan keratokonus için önemli bir gelişme olarak görülebilir.

KeraNatural Hakkında Detaylar

Keranatural (Allogreft kornea halkası), görmeyi iyileştirmeye yardımcı olmak ve yeniden şekillendirmeyi sağlamak için korneaya yerleştirilen küçük, yarı dairesel bir kollajen/kornea parçası olarak tanımlanabilir.

İnsan kollajeni veya kornea dokusu olan Keranatural ürünü güvenli şekilde Amerika’daki Visiongift Göz Bankası’nda paketlenir, sterilize edilir ve operasyona hazır hale getirilir.

Keratokonus için allogreft kornea halkası implantasyonu, bir donörden alınan küçük bir kornea dokusu parçasının (allogreft) keratokonuslu bir hastanın korneasına implante edildiği operasyonu ifade eder ve burada keranatural ürünü kullanılır.

KeraNatural NedirProsedür, korneada laser ile tünel oluşturulmasını ve Keranatural’in kornea dokusuna yerleştirilmesini içerir. Halka korneayı düzleştirmeye ve kalınlaştırmaya yardımcı olduğu için bu da görüşü iyileştirebilir ve kontakt lens veya gözlük ihtiyacını azaltabilir veya toleransı arttırabilir.

Operasyon genelde ayakta tedavi olarak sürdürülür. Bu sayede hastalar ameliyat sonrasında biraz daha hızlı iyileşme gösterirler. Yine de ameliyat sonrasında birkaç gün boyunca gözlerinde bir miktar rahatsızlık veya hassasiyet durumu ortaya çıkabilir. Eğer ekstra bir komplikasyon gelişmezse, çoğu hasta grubu için işlemden hemen sonra bir ya da birkaç hafta içerisinde normal faaliyetlere geri dönüş sağlanabilir.

Keranatural ve allogreft kornea halkası implantasyonu için merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştık. Eğer keratokonus hastasıysanız, size en uygun olan tedaviyi ve bu tedavi sürecini belirleme noktasında uzman bir doktorun görüşünün çok önemli olduğunu unutmayın. Allogreft kornea halkası implantasyonu öncesinde de uzman doktorun detaylı muayene yapması ve gözünüzü bu operasyona karşı incelemesi gerekmektedir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar