Fakik Göz İçi Lens Tedavisi Kalıcı mıdır?

Fakik göz içi lens operasyonu, özellikle gözü lazere uygun olmayan ve kontakt lens ya da gözlük kullanmak istemeyen hastalar için tercih edilen yöntemlerden biridir. Kırma kusurlarında sağladığı başarı düşünülecek olursa, bu yöntemin popüler tedaviler arasında yer aldığını bile söyleyebiliriz. Evet kırma kusurlarına karşı etkili bir tedavi ama peki ya fakik göz içi lens kalıcı mı? Sonradan operasyonu yenilemek gerekir mi? En çok merak edilen sorular arasında yer alan bu iki sorunun da cevabını verelim.

Fakik Göz İçi Lens Kalıcı Olur mu?

Fakik tedavisinde ana mantık, gözün içerisine görüşü düzeltecek olan lens yerleştirmek ve gözden herhangi bir parça çıkarmamaktır. Burada hastanın kendi lensi çıkarılmaz.

Göz içi yerleştirilen lens, saydamdır ve göz dokusuyla tamamen uyumlu olan malzemelerden üretilir. Kişinin gözüne özel olarak hazırlanan bu lens, tüm süreçler sorunsuz tamamlandığı durumda, bir daha çıkarılmadan kullanılabilir yani kalıcıdır.

Kişinin gözünde kalıcı bir görsel değişiklik oluşmaması, lensin dışarıdan gözükmemesi de yine Fakik göz içi lens uygulamasının dikkat çeken bir diğer yönüdür diyebiliriz.

fakik göz içi lens kalıcı mı?

Peki Geri Çıkartılabilir mi?

Standart kullanımda bu lenslerin kalıcı olduğunu ve kalıcı bir tedavi olduğunu belirttik. Fakat farklı durumlar ya da doğrudan hasta isteğiyle beraber fakik göz içi lensleri çıkarmak mümkündür.

Yeniden basit bir operasyonla beraber hastanın gözünden lensi çıkarmak mümkün olur. Farklı tedaviler için geri dönüş mümkündür.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar