Akıllı Lens Fiyatları – Güncel 2024

Gözlüğe veda etmek isteyenler için tercih edilebilecek birkaç farklı tedavi yöntemi var. Lazer bunlardan biri ve en çok tercih edileni. Bunun dışında sıkça tercih edilen bir başka tedavi, halk arasında bilinen adıyla akıllı lensler.  Göz içine yerleştirilen mercekler sayesinde, hastaların yakın ve uzak gözlüğe veda etmeleri sağlanabiliyor. Bu tip merceklerin sadece gözlüğe veda etme konusunda değil, katarakt konusunda da ek bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz. Göze yapay göz içi lens yerleştirme prensibine dayanan bu tedavi, sağladığı avantajlarla beraber haliyle çok sık tercih ediliyor. Özellikle 40 yaşın üzerinde olan hastalar için önerilen akıllı lens uygulamasında en çok merak edilen kısım ise fiyatlar. “Akıllı lens fiyatları ne kadar?” sorusu da en çok araştırılan sorular arasında.

Bu blog içeriğimizde net fiyat vermek mümkün mü ya da fiyatlar üzerinde etkili olan faktörler neler gibi sorulara yanıt vererek merakınızı gidermeye çalışacağız.

Akıllı Lens Aslında Nedir? Kısa Bir Bilgilendirme

Evet fiyattan söz edeceğiz ama öncelikle bir konuya açıklık getirelim. Halk arasında bu lensler akıllı lens olarak biliniyor olsa da aslında “akıllı” kelimesini doğrudan karşılayacak bir teknoloji sunulmadığını belirtelim. Yani bu ifade nedeniyle lenslerin içerisinde herhangi bir çip varmış ya da bir yazılım varmış gibi düşünmemek gerekir.

Bu lensler aslında çok odaklı, multifokal ya da trifokal lenslerin genel olarak bir isimlendirmesi diyebiliriz. Bir pazarlama stratejisi olarak ülkemizde akıllı lens şeklinde lanse edilen mercekler, haliyle böyle tanındı. Halk arasında daha çok bu ifade kullanıldığı için yazımızın bundan sonraki kısmında da tüm göz içi mercekleri akıllı lens olarak isimlendirmeye devam edeceğiz.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı Lens Fiyatları Üzerinde Etkili Olan Faktörler

Fiyat konuşmadan önce bu yöntemi tercih edecek olan hastaların dikkate alması gereken bazı faktörler var. Biz de ilk olarak bu faktörlerden söz edeceğiz.

Tercih Edilecek Merceğin Markası ve Kalitesi

  • Fiyat üzerinde doğrudan etkili olan faktörlerin başında merceğin kalitesi gelmektedir. Tercih edilecek olan merceğin kalitesi ne kadar yüksekse ve marka ne kadar güvenilirse, buna bağlı akıllı lens fiyatları da artış gösterecektir.
  • Burada lensin FDA onayının olup olmaması, CE belgesine sahip olup olmaması gibi kriterler de yine merceğin fiyatı üzerinde doğrudan etkili olan faktörler olacaktır.

Merceğin Niteliğinin Ne Olduğu

  • Kullanılacak olan lenslerin niteliğine bağlı olarak da fiyat değişiklik gösterecektir. Normal lens ya da astigmatlı lens ayrımına göre farklı fiyatlandırmalar yapılır. Bunun dışında seçilecek olan numaraya göre de yine fiyat değişikliklerinden söz etmemiz mümkün olabilir.
  • Kullanılacak lensin materyalinin ne olduğu da yine fiyat üzerinde etkili olacaktır.

Kataraktın Durumu 

  • Hastada katarakt gelişimi varsa, kataraktın ne durumda olduğu da doğrudan fiyat üzerinde etken unsurlardan biri olacaktır. Kataraktın ileri derecede olması, akıllı mercek ameliyatı maliyetinin yükselmesine neden olabilir.

Gözün Yapısı 

  • Hastanın gözünün yapısı da yine mercek seçiminde etkili olan kriterler arasındadır. Hastanın gözü sığ yapıda ise, bu durumda daha fazla malzeme kullanmak gerekir ki bu da fiyatın artmasındaki önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkar.

Cerrahın Tecrübesi 

  • Akıllı lens ameliyatı fiyatlarını etkileyen en önemli unsurlardan birisi de operasyonu yapacak olan cerrahın tecrübesidir. Tecrübeli bir cerrahı tercih etmek, başarı oranını en üst seviyede tutmak adına oldukça önemli bir kriterdir. Tabii ki burada tecrübesi daha yüksek olan cerrahları tercih etmek biraz daha yüksek bir maliyeti de beraberinde getirebilir.

Ameliyat Maliyetleri

  • Genel maliyet kısmında tek etken olan akıllı lens fiyatları olmayacaktır. Fiyatları değerlendirirken tedaviyi bir bütün olarak ele almak gerekir. Merceğin göze yerleştirileceği ameliyatın ve diğer tetkiklerin de maliyetlerini hesaplamak gerekir. Yine bu da fiyat üzerinde doğrudan etkili olacak bir unsurdur.

Akıllı Lens Fiyatları

Akıllı Lens Fiyatları için Ortalama Bir Rakam Verilebilir mi?

Sadece yukarıda yer alan nedenleri değerlendirdiğimiz zaman bile, akıllı lens fiyatları için net bir fiyat verilemeyeceğini söyleyebiliriz. Fiyatlar kişiden kişiye değişiklik gösterecektir. Burada en önemli olan kısım, uzman bir doktora başvurmak olacaktır.

Doktorunuz sizi muayene ettikten sonra, size en uygun olan merceği ve tedavi yöntemini belirleyecektir. Haliyle işin fiyat kısmını da bu aşamadan sonra değerlendirmek mümkün olur.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar