Excimer Lazer Ne Demektir?

Gözde oluşan kırma kusurlarını gidermek ve hastanın görüşünü iyileştirmek için kullanılan çeşitli lazer tedavileri bulunuyor. Hastanın gözünün durumu ve ihtiyacına göre çeşitlendirilen bu lazer tedavilerinden birisi de  Excimer lazer tedavisi. LASIK ve PRK gibi oldukça popüler olan göz lazer cerrahisinde de karşımıza çıkan prosedür, hem hızlı tamamlanan hem de hızlı iyileşen bir tedavi olarak da bilinmekte. Tabii ki hastalar bu lazer yönteminin ne olduğu ve kimlere uygulanabildiği gibi konuları da merak ediyor. Gelin daha derine inelim ve merak edilen soruların cevaplarını vermeye çalışalım.

Excimer Lazer Nedir?

Excimer lazer; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi yaygın kırma kusurlarını ortadan kaldırmak için tercih edilen bir lazer tedavisidir. Bu lazer yöntemiyle korneanın çok ince bir dokusu buharlaştırılır ve kornea yeniden şekillendirilerek kırma kusurları giderilir. Bu şekilde ışığın ve haliyle görüntünün de doğru bir şekilde odaklanması sağlanır.

Operasyon oldukça güvenli olmakla beraber, iyileşme süreci de hastanın durumuna bağlı olarak kısa süre içerisinde tamamlanır. Hastanın, operasyondan birkaç saat sonrasında görüş netliği artmaya başlar. Günlük hayata dönüş, kısa süre içerisinde de gerçekleşir.

Excimer Lazer

Excimer Lazer Kimler için Uygundur?

Hem popüler kırma kusurlarına sahip olan kişilerde hem de yaşa bağlı olan makula dejenerasyonu yaşayan kişilerde tercih edilen yöntemlerden biri diyebiliriz. Bunun dışında aşağıda yer alan kriterleri de ekleyebiliriz.

  • Göz numarası belirlenen süre boyunca değişmeyen hastalar
  • Gözde enfeksiyon ya da iltihaplanma gibi sorunların olmaması
  • 18 yaşın üzerinde olmak
  • Hamilelik dönemi içerisinde olmamak

Genel olarak tedavi konusunda söyleyeceklerimiz bunlar. Excimer lazer için merak ettiğiniz diğer sorular için de bize ulaşabilirsiniz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar