Excimer Lazer Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Excimer lazer tedavisi, hızlı ve etkili bir tedavidir. Buna karşın her tedavi sürecinde olduğu gibi Excimer lazer tedavisi olan hastaların da hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci için dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bu içerdiğimizde de excimer lazer sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar neler, hastalar neler yapabilir bundan söz edeceğiz.

Excimer İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Lazer tedavisi sonrasında dikkat edeceğiniz noktaları madde madde ele alacağız ama burada doktorunuzun çizeceği yolun çok önemli olduğunu da unutmayın. Tedavi aşamasında doktorunuz nasıl ilerlemeniz gerektiğini belirtmişse, öyle ilerlemeniz gerekiyor diyelim ve detaylara geçelim.

Excimer lazer tedavisi

Gözü Kaşımamak ve Ovuşturmamak: Operasyonun etkisiyle beraber gözünüzde kaşınma gibi bir his ortaya çıkabilir. Bu hisle beraber gözünüzü ovuşturmak ya da kaşımak isteyebilirsiniz. Fakat bu durum gözünüzün zarar görmesine neden olabilir.

Göze Darbe Almaktan Kaçınmak: Her durumda göze darbe almaktan kaçınmanız ve gözlerinizi korumalısınız ama operasyon sonrasında bu konuda daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Koruyucu Gözlük Kullanmak: Operasyon sonrasında gözünüzü dış etkilere karşı korumak, UV ışınlarının oluşturacağı tahrişi engellemek için belli bir süre koruyucu gözlük kullanmaya devam etmeniz gerekir.

Göz Makyajına Dikkat Etmek: Enfeksiyon riskini en aza indirmek ve oluşabilecek tahriş riskini ortadan kaldırmak için operasyonun sonrasında belli bir süre göz makyajından kaçınmanız gerekebilir.

İlaçları Kullanmak ve Kontrolleri Aksatmamak: Başta da söylediğimiz gibi operasyon sonrasında tedaviyi sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. Doktorunuzun size verdiği göz damlalarını düzenli olarak kullanmalı ve kontrollerinizi de eksiksiz bir şekilde yapmalısınız.

Excimer lazer ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar bunlar. Bu noktalara dikkat etmeniz, hem tedavi sürecinizin hızlanmasına hem de sorunsuz bir şekilde devam etmesine olanak sağlar. Bunların dışında gözünüzde oluşabilecek herhangi bir komplikasyona karşı, vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmanızın önemli olduğunu da hatırlatalım.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar