Fakik Göz İçi Lens Herkes için Uygun mu?

Yaygın olarak yaşanan göz kusurlarını gidermek için kullanılan çeşitli tedavi yöntemleri var. Fakik göz içi lens tedavisi de bu popüler yöntemler arasında yer alıyor. Fakat her yöntemde olduğu gibi göz içi lens uygulamasında da belli sınırlar olduğunu söylemek lazım. Ne yazık ki her hasta için bu tedaviyi tercih etmek mümkün değil. Peki Fakik göz içi lens kimler için uygun? Gelin bu konuda detaylara geçelim.

Fakik Göz İçi Lens Her Hastaya Uygulanabilir mi? 

Fakik göz içi lens, genelde lazere uygun olmayan 20 ile 45 yaşları arasında olan hastalar için tercih edilir. Özellikle kişinin korneası yeterince kalın değilse ve bu durum lazer için engel oluşturuyorsa, göz içi lenslerin tercih olarak öne çıktığını görürüz.

Fakat her durumda da göz içi lens uygulaması yapmak mümkün değildir. Yine lazer tedavisinde olduğu gibi burada da gözün detaylı olarak incelenmesi gerekir. Lensin yerleştirileceği yerde yeterli alan var mı ya da genişlik yeterli mi gibi kriterleri değerlendirmek gerekir.

Fakik göz içi lensTüm bu kriterlerin değerlendirilmesi ve kişinin göz durumunun net olarak belirlenmesi için uzman bir hekime başvurmak gerekir. Uygunluk durumunu belirlemek için tam anlamıyla bir göz testi gerekeceği gibi, operasyona karar verilmesi durumunda da yine lenslerin belirlenmesi için bir çalışma yapılması gerekir.

Kişinin gözünün durumu ve derecesine göre özel olarak seçilmiş lensler hazırlanır. Bundan sonraki aşamada operasyon planlanır ve uygulamada bu belirlemelere göre yapılır.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar