Göz Tembelliği Lazer ile Çözülür mü?

Göz tembelliği çoğu zaman çocukluk döneminde ortaya çıkan ve bir gözün diğer göze göre daha az görme yeteneğine sahip olduğu bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıkta gözde ya da göz sinirlerinde herhangi bir yapısal hata olmamasına karşın, bir göz diğer göze göre daha az görüşe sahiptir ve bu da kişinin görüş kalitesinin etkilenmesine neden olur. İşin tedavi kısmına geçtiğimiz zaman ise burada da hastaların yönlendirilebileceği farklı tedavi yöntemleri karşımıza çıkıyor. Fakat tedavi aşamasında en çok merak edilen konu, lazer ameliyatının bir çözüm oluşturup oluşturmayacağı konusu. Zira gözünde hem tembellik hem de kırılma kusuru bulunan hastalar, lazerin her ikisine de çözüm olup olamayacağını merak ediyor. Peki bu mümkün mü?

Lazer Tedavisi ile Göz Tembelliği Gider mi?

Lazer tedavisi refraktif hataların düzeltilmesi için kullanılan ve kırma kusurlarını ortadan kaldırabilecek tedavilerin başında gelir. Fakat lazer tedavisi göz tembelliğini gidermek için tercih edilen bir tedavi değildir.

Göz tembelliği

LASIK gibi tedavilerde, kırma kusurları giderilir ve bu durum göz tembelliği tanısı konulan gözün kullanımı için daha iyi bir ortam oluşmasını sağlar. Mesela göz bozukluğunuz için gözlük kullanıyorsanız ya da lens takıyorsanız, lazer göz tembelliğini tedavi etmese de bu kırılma kusurlarını ortadan kaldırır. Ama lazer doğrudan göz tembelliğine çözüm olur diyemeyiz. Hatta bunun için tercih edilen tedaviler arasında da sayamayız.

Göz tembelliğinin tedavileri için uzman bir doktora başvurmak gerekir. Ayrıca burada erken tanının ve erken tedavinin de çok önemli bir etken olduğunu unutmayın.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar