Hamilelikte Lazer Göz Ameliyatı Olur mu?

Hamilelik dönemi, hormon dengesinin değiştiği ve haliyle vücutta bir takım değişimlerin meydana geldiği bir dönemdir. Olağan seyirde meydana gelen bu değişiklikler, vücudun birçok yapısını etkilediği için hamilelik süreci birçok açıdan özel bir süreç olarak değerlendirilir. Bu süreç içerisinde anne adayının sağlığına daha fazla dikkat etmesi ve uygulanacak olan tedaviler varsa, bu tedavilerin uygulanabilirliği konusunda uzman hekiminden görüş alması gerekir. İşte aynı durum bu özel dönemde göz sağlığı için de geçerli. Hamilelik döneminde yaşanan değişimden gözlerde payını aldığı için gebelik sırasında göz hastalıklarının tedavisi noktasında da dikkatli olmak gerekiyor. Tabii ki lazer göz ameliyatı da bahsettiğimiz bu tedaviler arasında. Bu blog içeriğimizde de bize çok sık yöneltilen “Hamilelikte lazer göz ameliyatı olur mu?” sorusuna yanıt vererek durumu açıklamaya çalışacağız.

Hamilelikte Göz Hastalıklarının Tedavisi 

Her zaman olduğu gibi hamilelik döneminde de göz sorunu yaşandığı durumda, hastanın uzman bir göz hekimine başvurması ve göz hekiminin önerdiği tedavi yolunu izlemesi gerekir. Zira bu dönemde özellikle ilaç kullanımının daha dikkatli bir şekilde yapılması şarttır.

Lazer göz ameliyatına gelecek olursak, hamilelik döneminde lazer göz ameliyatı önerilmez. Çünkü bu dönemde yaşanan hormonal değişiklikler gözde kuruluk, kornea ödemi ya da hassasiyetin artması gibi sorunları ortaya çıkarabilir.

Ayrıca bu dönemde gözdeki kırılma kusuru da değişkenlik gösterebilir. Lazer göz ameliyatında kırılma kusurlarının detaylı bir şekilde hesaplandığını ve operasyonun buna göre yapıldığını düşünecek olursak, bu dönemde gerçekleştirilen operasyonların istenen verimi vermemesi durumları ortaya çıkabilir.

Hamilelikte Lazer Göz Ameliyatı Olur mu

Sonuç Olarak 

Tüm bu etmenler değerlendirildiği zaman, lazer göz ameliyatının hamilelik döneminde önerilmediğini söyleyebiliyoruz. Tabii ki burada uzman hekim muayenesinin önemli olduğunu da hatırlatalım.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar