Kontakt Lens ile Denize Girilir mi?  

Yaz mevsimi geldi çattı. Haliyle deniz ve havuz mevsiminin de başladığını söyleyebiliriz. Tam bu noktada kontakt lens kullananların kafasında bir soru işareti olduğunu biliyoruz. Tabii ki en çok merak edilen soru “Kontakt lens ile denize girilir mi?” sorusu. Her sene gündeme gelen bu soru için net cevabımızı ve gerekçelerimizi açıklayalım.

Kontakt Lens Kullanıyorsanız Denize ve Havuza Girerken Dikkat Edin!

Bu sorunun cevabını verirken iki ayrı noktaya dikkat çekmek gerekir.

İlk nokta kontakt lenslerin gözünüze doğrudan yapışmadığı gerçeği. Bu lensler gözünüze yapışmadığı için suya girdiğiniz zaman, lensiniz düşebilir ve büyük ihtimalle suda lensinizi kaybedersiniz.

İkinci ve asıl olan nokta ise göz sağlığıdır. Zira havuz ve deniz suyunda, su ne kadar temiz gözükürse gözüksün bakteriler, virüsler ve mantarlar olabilir. Bu organizmalar lens ile temas ettiği zaman, lense yapışabilir ve gözünüzde enfeksiyon oluşmasına ya da çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Gelişen göz enfeksiyonlarının şiddeti artabilir ve daha ciddi göz hastalıklarıyla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kontakt Lens ile Denize Girilir mi

Sonuç Olarak;

Deniz ve havuza girecek olursanız, mutlaka kontakt lenslerinizi çıkarmanızı öneriyoruz. Hatta havuz suyu ya da deniz tuzuyla temas eden kontakt lensleri de yeniden kullanmak yerine, yenileriyle değiştirmek daha doğru olacaktır.

İllaki kontakt lenslerinizle denize ya da havuza girecekseniz, burada en azından koruyucu gözlükler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hatta kontakt lens kullanmayanların bile, deniz ve havuza girerken, koruyucu gözlükler takmalarının daha doğru olacağını söyleyebiliriz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar