Kuru Göze Karşı Damla Tedavisi Dışında Kullanılan Teknolojik Yaklaşımlar

Kuru göz sendromunda kişinin görüşünü arttırmak ve rahatsızlığı azaltmak adına kullanılan çeşitli tedaviler bulunuyor. Bu tedaviler arasında en sık tercih edileninin göz damlaları olduğunu söyleyebiliriz. Göz damlaları anlık olarak rahatlama sunuyor olsa da kuru gözün tedavisi noktasında uzun süreli bir çözüm sunmadığını da söyleyebiliriz. Neyse ki artık gelişen teknolojiyle beraber kuru göze karşı, daha net sonuçlar veren ve etkileri daha kalıcı olan teknolojik yaklaşımlar var. Bu yazımızda da tüm bu yaklaşımlardan söz edeceğiz.

Kuru Göze Karşı Uygulanacak Teknolojik Tedavi Yaklaşımları

Burada daha teknolojik ve kalıcı etki gösteren bir yaklaşım olarak LipiFlow yöntemini ele alabiliriz.

LipiFlow yönteminde, hastaya anlık bir rahatlama sunmak yerine, kuru göze neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına odaklanılıyor. Hedefe yönelik olarak gösterebileceğimiz prosedürde, göze yerleştirilen cihazlar kirpik dibi yağ bezlerindeki tıkanıklıkları gidermek adına göze hafif basınç ve ısı uyguluyor.

Termal titreşim sayesinde, kuru göze neden olan kirpik dibi tıkanıklıklarının açılması sağlanıyor ve böylece kişinin gözyaşı kalitesi için gerekli olan yağ tabakasının sorunsuz bir şekilde salgılanması sağlanıyor.

LipiFlow kimler için uygulanabilir?

Kuru göze karşı bir diğer teknolojik yaklaşımı ise IPL olarak gösterebiliriz. IPL teknolojisi kuru göz tedavisinde yararlanılan bir tamamlayıcı tedavi olarak da gösterilebilir. Işık bazlı terapi olan IPL sayesinde, anormal kan damarlarına ve göz kapaklarındaki iltihaplanmalar gibi olumsuzluklar hedef alınıyor. Enflamasyon azaltılırken, göz kapaklarının genel sağlığının da artması hedeflenir.

Hem LipiFlow hem IPL tedavilerinin, kuru göze karşı etkili olan son dönemde popülerleşmiş teknolojik yaklaşımlar olduğunu söyleyebiliriz. Daha kalıcı çözümler sunulması adına öne çıkan bu yaklaşımların da uzman doktor önerisiyle uygulanması gerektiğini unutmayın.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar