LASIK Göz Ameliyatı Öncesi Hangi Testler Uygulanır?

Lazer göz ameliyatı, yüksek başarı oranına sahip ve iyileşme süresi de alternatiflerine göre daha hızlı olan bir tedavi yöntemidir. Lazer göz ameliyatı sayesinde hastanın gözündeki kırma kusurları giderilebilir ve hastanın görüşünün iyileştirilmesi sağlanır. LASIK burada en çok uygulanan yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor. Evet lazer bu denli etkili bir çözüm ama ya hazırlık süreci nasıl işliyor? Bu içeriğimizde LASIK göz ameliyatı öncesinde hangi testler yapılıyor ve doktorun muayenesinde neler öne çıkıyor ona bakacağız.

LASIK Göz Ameliyatı Öncesi Yapılan Testler

Hastanın lazere uygun olup olmadığı yapılacak olan bu testlerin sonucuna bağlıdır diyebiliriz. Hastanın gözünün durumu tedavi için uygun değilse, bu durumda alternatif bazı farklı tedavi seçimlerinin yapıldığını görebiliriz.

Bu noktada hasta için uygulanacak ilk test kornea kalınlığı testidir. Lazer, kornea kalınlığını belli ölçüde inceltir. Bu nedenle hastanın korneası, ameliyattan sonra da sağlıklı kalacak şekilde bir ayarlama yapılmalıdır.

Onun dışında kırılma derecelerinin de ölçülmesi gerekir. Böylece hastaya en uygun olacak ayarlamalar belirlenir. Kornea haritasının çekilmesi, kişinin gözünün durumunun belirlenmesinde etkili olacaktır.

Lazer göz ameliyatı

Bu testlere ek olarak doktorunuz göz tansiyonu gibi farklı durumlar için de muayenelerini yapacak ve size en uygun olan tedavi sürecini belirleyecektir.

Tüm testler sonrasında kornea kalınlığınızın uygun olmadığı belirlenir ya da benzeri farklı bir olumsuzluk ortaya çıkarsa lazer alternatifi farklı bir tedaviye yönlendirme yapılabilir. Buna doktor ile beraber karar verilmesi gerekir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar