LASIK Nasıl Uygulanır? İyileşme Süresi Ne Kadardır?

LASIK yöntemi, lazer göz cerrahisinde kullanılan ve son derece güvenilir olarak kabul edilen yöntemlerden biridir. Başarı oranının yüksek olması bir yana, hızlı iyileşme sağlaması da yine bu yöntemin hastalar arasında sıkça tercih edilmesini sağlar. Peki bu yöntemde nasıl bir yol izlenir? LASIK nasıl uygulanır? Merak edenler için kısaca süreci ele alalım.

LASIK Operasyonu ve Uygulama Adımları

Her şeyden önce detaylı bir göz muayenesi olmanız gerekir. Bu göz muayenesi sayesinde gözünüzün uygunluk durumu kontrol edilir ve tedavinin detayları belirlenir. Uzman doktor muayenesinden sonra karar verilmesiyle beraber süreç başlar.

Operasyon Nasıl İlerler?

  • Hastanın gözüne anestezik damla damlatılır ve bu sayede göz dokusunun uyuşturulması sağlanır. Göz dokusunun uyuşturulması, hastanın ağrı ve sızı hissetmesinin önüne geçer.
  • Göz uyuşturulduktan sonra mikrokeratom ismi verilen bir aletle beraber korneadan belirlenen şekilde kapak kaldırılır. Yani korneal bir flep oluşturulmuş olur.
  • Kaldırılan kapak altında kalan dokuya da excimer lazer ışınları gönderilerek hastanın göz kusurunun giderilmesi sağlanır.
  • Sonrasında açılan kapak yeniden kapatılır ve işlem tamamlanmış olur.

Genel olarak kısa süren ve etkili sonuçlar veren bir tedavi yöntemi diyebileceğimiz LASIK, bu işleyişle beraber tamamlanır. Hastanın uygulama esnasında bir ağrı ya da sızı hissetmemesi ve genel anesteziye ihtiyaç olması da yine LASIK operasyonunu avantajlı kılan unsurlar arasındadır.

Ayrıca hasta için kısa süre içerisinde görüşte düzelmelerin başlamasının da önemli olduğunu söyleyebiliriz. Operasyonun arkasından çok kısa süreler içerisinde görüşte tatmin edici seviyede iyileşme sunulduğunu görebiliriz.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar