Lazer Göz Ameliyatı Ne Kadar Sürer ve Süreç Nasıl İşler?

Lazer göz ameliyatı ne kadar sürer sorusuna cevap vermek için önce süreçlerden söz etmek gerekir. Aşağıda belirttiğimiz aşamalar, lazer ameliyatı için işleyişi de ortaya koyacaktır.

Lazer Göz Ameliyatı Ne Kadar Sürer? – Tüm Süreçler 

Lazer göz ameliyatı ne kadar sürer

LASIK Hazırlığı Aşaması

Laser Primecare ile Göz Yüzeyi Bakımı ve Göz Uzmanı ile Konsültasyon

LASIK yolculuğunuzdaki ilk adım, nitelikli bir göz sağlığı uzmanıyla bir konsültasyon planlamaktır. Bu randevu sırasında, LASIK için uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemek için gözleriniz kapsamlı bir şekilde incelenecektir. Kornea yüzeyinin ideal olup olmadığı, kornea kalınlığı, göz sağlığı ve göz numaralarının stabilitesi gibi faktörler değerlendirilecektir.

Sağlık Geçmişi Değerlendirmesi

Önceden var olan göz rahatsızlıkları veya genel sağlık sorunları da dahil olmak üzere tıbbi geçmişiniz tartışılacaktır. Güvenli ve başarılı bir LASIK prosedürü sağlamak için doğru bilgi vermek çok önemlidir.

Beklentilerin Tartışılması

Cerrahınız, LASIK’in potansiyel sonuçlarını tartışacak ve sahip olabileceğiniz endişeleri veya soruları ele alacaktır. Ameliyat sonrası olumlu bir deneyim için gerçekçi beklentiler esastır.

Kontakt Lenslerin Geçici Olarak Kesilmesi 

Kontakt lens kullanıyorsanız, doktorunuz ameliyattan önce belirli bir süre lens kullanmamanızı tavsiye edebilir. Bu, kornealarınızın doğal şekline dönmesini ve ameliyat öncesi değerlendirmeler sırasında doğru ölçümler yapılmasını sağlar.

Göz yüzeyinin ideal Nem Düzeyine Çıkarılması

Laser Primecare için önemli bir adımdır. Lipiflow, IPL tedavileri uygulanarak gözyaşı kalitesi ideal düzeye çıkarılır, daha konforlu iyileşme dönemi sağlanabilir.

Kornea topografisi, kornea tomografisi, göz içi basınç, retina değerlendirilmesi çok önemlidir.

Lazer göz ameliyatı ne kadar sürer

Ameliyat Öncesi Talimatlar

Cerrahınız ameliyattan önce uymanız gereken özel talimatlar verecektir. Bu, LASIK’ten önceki günlerde belirli ilaçlardan, göz damlalarından veya makyajdan kaçınmayı içerebilir.

LASIK Prosedür Süresi

Geldik asıl merak edilen kısma. Tüm bu süreçlerden sonra işlem aşamasına geçilir. Aslında lazer göz ameliyatı ne kadar sürer sorusunun da cevabının da tam bu kısımda karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

Hızlı ve Ağrısız

LASIK’in en önemli avantajlarından biri etkinliğidir. Gerçek prosedür tipik olarak her iki göz için sadece maksimum 15 dakika sürer. Lazer tedavisinin kendisi göz başına sadece birkaç dakika sürer.

Adım Adım Süreç

LASIK prosedürü ince bir korneal flep oluşturulmasını, lazer kullanılarak korneanın yeniden şekillendirilmesini ve flebin yeniden konumlandırılmasını içerir. Bu adımların her biri hassas ve hızlıdır, bu da ameliyatın genel kısalığına katkıda bulunur.

Anında Sonuçlar

LASIK’in sonuçları genellikle hemen alınır. Birçok hasta bir veya iki gün içinde görme yetisinde iyileşme yaşar ve bu iyileşme sonraki haftalarda da devam eder.

Lazer göz ameliyatı için genel anlamda işleyiş bu şekildedir. Operasyonun genel anlamda ağrısız ve başarı oranı yüksek bir operasyon olduğunu da hatırlatalım.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar