Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Bunlara Dikkat

Lazer göz ameliyatı, kırma kusurlarını giderme noktasında en popüler ve güvenli tedavilerden birisidir. Süreç genel olarak çok hızlı ilerler ve hem ameliyat süresi hem de iyileşme süreleri kısadır. Birçok avantajının olması ve iyileşme sürecinin kısa olması, lazer göz ameliyatının hastalar tarafından da tercih edilmesini sağlıyor ve genel anlamda yüksek memnuniyet oranları olduğunu görüyoruz. Her ne kadar hızlı iyileşme ve hızlı bir operasyon süreci sunuluyor olsa da lazer sonrasında da yaşanabilen bazı komplikasyonlar ve şikayetler de olabiliyor. Genelde geçici olan bu komplikasyonlarda hastanın endişe etmemesi gerektiğini belirterek lazer göz ameliyatı sonrası dikkat edilecek konulardan ve yaşanabilecek olan durumlardan bahsedelim.

Lazer Göz Ameliyatı Sonrası Neler Yaşanır? 

Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi çoğu şikayetin geçici olduğunu ve iyileşme sürecinde yaşandığını belirtelim. Peki hastalar neler ile karşılaşabilir?

Lazer göz ameliyatıYaşayabileceğiniz Durumlar 

  • Operasyon sonrası baş ağrısı hissedebilirsiniz. Fakat bu durum kısa süreli olacaktır. Doktorunuz size bu konuda tavsiyeler verebilir.
  • İlk günler bulanık görme yaşanabilir. Yine bu da iyileşme sürecinin bir parçası ve normal bir durumdur. Zamanla düzelme gözlemleriz.
  • Işığa karşı duyarlılığınız artabilir. Operasyonun etkisiyle beraber yaşanan, kısa süreli rahatsızlıklar veren bir durum diyebiliriz.
  • Gözlerde sulanma yaşanabilir.
  • Yine kısa süreli olarak batma ve yanma hissiyatı yaşayabilirsiniz.
  • Operasyon sonrasında belli bir süre kuru göz şikayeti yaşayabilirsiniz. Operasyondan hemen önce göz yüzeyini en optimum hale getirmek, kuru göz ihtimalini de çok düşük seviyelere getirecektir.
  • Operasyon sonrasında kısa süreli ağrı hissetme durumunuz olabilir. Yine bunun da geçici bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm bu etkiler, operasyon sonrasında yaşanabilecek olası durumlardır. Lazer göz ameliyatı sonrası bu şikayetlerin çok uzun sürmesi durumunda mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Tabii ki bu süreçte rutin kontrollerinizi de aksatmamanız gerektiğiniz belirtelim. Doktorunuzun size verdiği ilaçları da aksatmadan kullanmanız gerekir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar