Lazer Göz Ameliyatında Görme Kaybı Riski Var mı?  

Lazer göz ameliyatına girmeden önce ya da operasyona karar vermeden önce, çeşitli kaygılar duyabilirsiniz. Sonuç olarak bir cerrahi müdahaleden söz ediyoruz ve göz gibi en hassas olunması gereken noktalardan biri için gerçekleşen bir operasyon. Haliyle kaygı hissetmeniz gayet doğal bir durum. Blog içeriklerimizde hastaların en çok kaygı duydukları konular hakkında kısa kısa bilgilendirmeler yaparak aklınızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz.. Bu içeriğimizde de “lazer göz ameliyatında görme kaybı riski var mı?” sorusunun yanıtını vereceğiz.

Lazer Göz Ameliyatı Riskli mi? Görme Kaybı Oluşabilir mi?

Lazer göz ameliyatları genellikle düşük riskli ve güvenilir işlemlerdir. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi bazı riskler bulunabilir. Görme kaybı, lazer göz ameliyatlarının nadir görülen bir komplikasyonudur.

Bu risklerin en düşük seviyeye indirilmesi için cerrahi öncesi değerlendirme süreci çok önemlidir. Ameliyatı gerçekleştiren uzmanın deneyimi, teknolojinin kalitesi ve hasta adaylığının doğru belirlenmesi gibi faktörler, riskleri azaltmada önemli rol oynar. Görme kaybına neden olabilecek potansiyel riskler arasında enfeksiyon, kornea hasarı, kornea yetersizliği, görme keskinliğinde azalma veya göz kuruluğu gibi komplikasyonlar bulunabilir.

Lazer Göz Ameliyatında Görme Kaybı Riski

Ancak bu tür ciddi komplikasyonlar çok nadir görülür ve yani halk arasında sıkça kullanılan ifadeyle lazer göz çizdirmede görme kaybı riski çok düşük bir seviyededir. Genellikle, lazer göz ameliyatlarının başarılı olma olasılığı yüksektir ve çoğu hasta işlem sonrası görmede belirgin bir iyileşme yaşar. Ancak her cerrahi müdahalede olduğu gibi, olası riskler ve komplikasyonlar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

Bu nedenle, ameliyat öncesi doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşarak ameliyatın potansiyel riskleri ve olası sonuçları hakkında bilgi edinmek önemlidir. Hem operasyon öncesinde hem de operasyon sonrasında doktorunuzun vereceği önerilere uymak karşılaşacağınız tüm bu riskleri en aza indirecektir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar