Lazer Göz Ameliyatını Kaç Yaşında Olunmalı? 

Lazer göz ameliyatı, en sık karşılaşılan göz kusurlarına etkili bir çözüm bulmak adına sıkça tercih edilen yöntemler arasındadır. Göz kusuruna sahip olan kişiler tarafından  sıkça tercih ediliyor olsa da sonuçta cerrahi bir müdahaleden söz ediyoruz ve kişilerin belli kriterleri karşılaması gerekiyor. Burada en çok merak edilen kriter ise yaş kriteri. Peki Lazer göz ameliyatını kaç yaşında olunmalı? Herhangi bir yaş sınırından söz edebilir miyiz?

Lazer Göz Ameliyatında Yaş Sınırı Var mı?

Soru basit ama cevaba doğrudan evet ya da hayır demek yeterli olmayacak. Daha iyi anlamanız adına açıklayarak gidelim. Lazer göz ameliyatı için kesin bir yaş sınırı yoktur, ancak bu operasyon için de adaylık genellikle belirli kriterlere dayanır.

Değerlendirme yapmak istersek genellikle, göz kusurlarının stabil hale gelmiş olması ve genel sağlık durumu uygun olan kişilere lazer göz ameliyatı önerilir. 18 yaşından büyük ve göz kusurları (miyopi, hipermetropi, astigmatizma) sabitlenmiş olan ve genel sağlık durumu uygun olan kişiler bu operasyon için aday olarak gösterilebilir.

Burada herkesin durumunun  farklı olduğu değerlendirmek ve bazı özel durumlar oluşabileceğini de göz önüne almak gerekir. Örneğin, bazı sağlık sorunları olan veya hamilelik döneminde olan kişilere lazer ameliyatı önerilmeyebilir. Ya da kişinin hipermetropi, miyopi veya astigmatizma dereceleri, belirlenen sınırların da üzerindedir.

Lazer Göz Ameliyatını Kaç Yaşında Olunmalı

Sonuç Olarak;

Lazer göz ameliyatı için yaş sınırı var demek yanlış olur.  Burada yaş değil de kişinin göz sağlığının durumunun değerlendirilmesi gerekir. Her durumda, lazer göz ameliyatı için adaylık konusunda uzman bir göz doktoru veya oftalmolog tarafından detaylı bir değerlendirme yapılmalıdır. Göz doktorunuz, göz sağlığınızı değerlendirip sizin için en uygun olan tedavi seçeneklerini belirleyecektir. Bu nedenle, ameliyat öncesinde doktorunuzla danışmak en iyisidir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar