Lazer Göz Çizdirme Sonrası Bulanık Görme Olur mu?

Yaygın olarak karşımıza çıkan göz kusurlarında en çok tercih edilen tedavilerin başında lazer göz ameliyatını gösterebiliriz. Gözlüğe veda etme konusunda etkili bir tedavi çözümü olarak karşımıza çıkan lazer tedavisi bu kadar yaygın bir tedavi olsa da hala bu tedavi için merak edilen çok detay olduğunu görüyoruz. Özellikle operasyon sonrasına ilişkin çok sayıda soru geliyor. En çok gelen soruların başında Lazer göz çizdirme sonrası bulanık görme olur mu?” sorusu geliyor. Hadi gelin merak edilen bu soru için cevaplara geçelim.

Lazer Göz Çizdirme Sonrası Bulanık Görme Nedenleri Nelerdir?

Lazer ameliyatının sonrasında bulanık görme sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum genelde geçicidir ve çeşitli etkilere bağlı olarak karşımıza çıkabilir. Bulanık görme etkisinin ortaya çıkmasına neden olan durumlardan söz edelim.

Lazer Göz Çizdirme Sonrası Bulanık Görme Olur mu

Gözyaşı Tabakasının Kararlı Olmaması

Lazer göz çizdirme işlemi sırasında korneayı kaplayan sıvı tabakası yani gözyaşı tabakasının bozulduğunu görebiliriz. Bu durum genelde geçicidir ve kısa bir süreliğine bulanık görme ile kuru göz durumlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Korneanın İyileşme Süreci İçerisine Girmesi

Kornea, lazer göz çizdirme işlemi sırasında çeşitli değişikliklere uğrar. Ameliyat sonrasında iyileşme sürecinde ise geçici bulanıklık görme sorunu ya da görüntülerde dalgalanma sorunlarını ortaya çıkabilir.

Bu durum iyileşme sürecinin bir parçacı olarak değerlendirilebilir ve kısa sürede bulanık görme etkisinin ortadan kalması sağlanmış olur.

Sonuç Olarak;

Lazer göz çizdirme sonrası bulanık görme durumu ortaya çıkabilir ama bu durum çoğu zaman geçici bir durumdur ve iyileşme sürecinin bir etkisi olarak kendisini gösterir.

Doktorunuzun verdiği tedavi sonrası tavsiyelere uymak, belirlenen ilaçları kullanmak ve kontrolü de aksatmamak önemli.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar