Lazer Tedavisi Gözlüğü Bırakmak için Kesin Çözüm mü?

Gözlük kullanımı, kişinin hayat kalitesini etkileyecek etkenler arasında gösterilebilir. Gözlüğü sürekli yanında taşıma sorunu, gözlüksüz rahat görememe ve uzun kullanımlarda yüzünüzde oluşan rahatsızlık hissi gibi etkenler kişinin kalıcı bir çözüm arayışı içerisine girmesine neden olabiliyor. Bu noktada göz sorunu yaşayanların ilk tercihi ise lazer göz ameliyatı oluyor. Peki lazer göz tedavisi gözlüğü bırakmak için kesin çözüm mü? Aklınızdaki soru işaretini giderip, sorumuzun cevabına geçelim.

Lazer Tedavisi Gözlüğü Bırakmak için Yeterli mi?

Lazer tedavisi genellikle gözlük veya kontakt lens kullanımını azaltmak veya tamamen bırakmak için etkili bir seçenek olabilir. Ancak, herkesin durumu farklı olduğu için lazer tedavisi herkes için kesin çözümdür demek yanlış olur. Lazer tedavisi, miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz kusurlarının düzeltilmesinde başarılıdır.

Birçok kişi, bu tedavi sayesinde gözlük veya lens kullanımına ihtiyaç duymadan net görebilir. Görüş önemli oranda düzeliyor. Ancak, bazı durumlarda lazer tedavisi tam anlamıyla gözlük veya lens kullanımını ortadan kaldırmayabilir veya bazı kişilerde uzun vadede tekrar düzeltilme işlemi gerekebilir.

Lazer Tedavisi Gözlüğü Bırakmak için Kesin Çözüm müHer ne kadar oran düşük olsa da bahsettiğimiz etkileri ve kişiden kişiye değişiklik durumunu göz önüne aldığımız zaman her hasta için %100 “lazer göz tedavisi gözlüğü bırakmak için kesin çözüm” diyemeyiz. Burada hem operasyon öncesinde hem de operasyon sonrasında doktor muayenesinin önemli olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle işlem öncesinde muayene lazer tedavisi için en uygun aday olup olmadığınızı belirlemek için şarttır.

Bir göz doktoru veya oftalmologla görüşmeniz doğru teşhis için çok önemlidir. Doktor, göz sağlığınızı değerlendirecek ve sizin için en uygun tedavi seçeneklerini önerecektir. Kesin çözüm olup olmadığını anlamak için doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşmanız ve onların önerilerine uymanız önem arz eder.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar