Lazer Sonrası Gece Görüş Değişir mi?

Lazer göz ameliyatı, özellikle kırma kusurlarının oluşturduğu görme bozukluğu etkisini ortadan kaldırmak adına uygulanan etkili ve kalıcı tedavi yöntemlerinden biridir. Tabii ki yaygınlaşmasıyla beraber hastaların da bu tedaviye olan yönelimi artış gösterdi. Haliyle lazer göz ameliyatı tedavisi artık daha çok merak ediliyor ve çok daha fazla soru geliyor. Bu içeriğimizde de yine sık sık karşılaştığımız sorulardan birine yanıt arayacağız. Lazer göz ameliyatı sonrası gece görüşü değişir mi?

Lazer Sonrası Gece Görüşü Değişiyor mu?

Gündüz görüşünde, yani ışık altında göz bebeğimiz küçülür. Geceleri ise tam tersi olarak göz bebeğimiz büyür ve bu şekilde karanlıkta gözün daha fazla ışık alması sağlanır.

Lazer göz ameliyatı sonrasında gece görüşlerde bozulmaların ya da dalgalanmaların nedeni ise geceleri göz bebeği büyüdüğü zaman, lazer yapılan bölgenin dışına çıkılmasıdır.

Gelişen teknolojiyle beraber artık bu komplikasyonun büyük ölçüde önüne geçilebiliyor. Zira yeni nesil lazer teknolojilerinde kişiye özel ölçümler yapılarak, kişiye özel bir şekilde operasyon gerçekleştiriliyor.

Lazer göz ameliyatı sonrası gece görüşü değişir mi

Burada hastanın göz bebeğinin ne kadar büyüdüğünü tespit etmek adına tamamen karanlık bir odada ölçüm yapılıyor ve hastaya özel olarak lazer sınırları, ölçüleri belirleniyor.

Böylece oluşabilecek olan komplikasyonların da önüne geçildiği gibi lazer sonrası gece görüşünün değişmesinin de önüne geçiliyor. Gelişen teknolojinin burada etkisinin büyük olduğunu söylemek lazım.

Doğru bir değerlendirme yapıldığı zaman, yan etkilerin ve ameliyat sonrası komplikasyonların en aza indirileceğini düşünecek olursak, doktor tecrübesinin de burada çok önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar