Lazer Tedavisi ile Yüksek Miyop Düzelir mi?

Lazer göz ameliyatı, yaygın göz kusurlarını tedavi etmek için tercih edilen popüler tedavi yöntemlerinden birisidir. Her ne kadar sıkça tercih edilen ve gözlüklerine veda etmek isteyen hastaların yönlendiği bir yöntem olsa da her hastaya lazer tedavisini uygulamanın da mümkün olmadığını söylemek gerekir. Bu konuda bizlerde çok soru geliyor. Bugün paylaşacağımız içeriğimizde de yine çok sık gelen sorulardan biri olan Lazer tedavisi ile yüksek miyop düzelir mi? Ya da yüksek miyop hastaları lazer olabiliyor mu?” sorusuna yanıt vereceğiz.

Yüksek Miyop Hastaları Lazer Tedavisine Uygun mudur?

Burada teknik bilgiler, dereceler vs gibi konulara girmeyeceğiz. Sorunun cevabını keskin net ifadelerden vermektense, biraz daha açıklayıcı ve anlaşılır ilerleyelim.

Yüksek miyop hatta yüksek astigmat hastalarında lazer tedavisi uygulanırken, kişinin gözünün durumu değerlendirmek gerekir. Hastanın lazer tedavisinden sonra korneasının yeterli kalınlıkta kalması, yani güvenli sınırlar içerisinde kalmaya devam etmesi gerekiyor.

İşte bu güvenlik sınırı dediğimiz kısım ise hastadan hastaya değişen bir konu. Doğuştan sahip olduğunuz kornea kalınlığı burada belirleyici rol oynuyor.

Yani burada asıl dikkat edilecek olan konu korneanın kalınlığının yeterli olup olmadığıdır. Diyelim ki miyop ya da astigmatınız düşük derecede ama korneanız doğuştan ince. Bu durumda yine lazere uygun bir hasta olmuyorsunuz.

Bu durumun tersi de geçerli olacaktır. Yani diyelim ki kornea kalınlığınız yeterli ve yüksek numaranız var. Yüksek numaranız olsa dahi kornea kalınlığınız yeterli olduğu için siz lazere uygun bir hasta olabilirsiniz.

Yüksek Miyop

Sonuç Olarak;

Karar vermek için korneanızın ve belirlenen diğer bulguların ne kadar uygun olduğunu belirlemek gerekir. Eğer korneanız uygunsa evet yüksek miyop ya da astigmat hastası da olsanız lazer tedavisini tercih edebilirsiniz.

Bunun için en uygun kararı veren uzman doktor olacaktır. Detaylı bir göz muayenesiyle beraber sizin için en uygun tedavi belirlenir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar