Lazerden Sonra Hemen TV İzlenir mi ya da Bilgisayar Kullanılabilir mi? 

Lazer göz ameliyatı ya da halk arasında bilinen adıyla lazer göz çizdirme operasyonu, yaygın göz kusurlarında kalıcı çözüm arayanlar için en ideal tedaviler arasındadır. Yaygın olarak tercih edilen ve hızlı iyileşen bir tedavi yöntemi olsa da sonuç olarak kişinin gözüne müdahale edilir ve haliyle bir iyileşme süreci olduğu bilinmektedir. İşte lazer olmayı düşünen kişilerin bu iyileşme süreci hakkında merak ettikleri çok fazla detay var. Zaman zaman blog yazılarımızda paylaştığımız soru cevap içerikleriyle, iyileşme süreci hakkında merak edilen soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. Bu içeriğimizde de en çok gelen sorulardan biri olan “Lazerden Sonra Hemen TV İzlenir mi ya da Bilgisayar Kullanılabilir mi?” sorusunun yanıtı vereceğiz.

Lazerden Sonra Hemen Bilgisayar Kullanılabilir mi?

Sorunun cevabını verirken birkaç etken unsur üzerinden bilgi vererek ilerleyeceğiz. Daha iyi anlamanız adına kısa kısa bilgilerle açıklayalım.

Operasyon Sonrası Dinlenme Aşaması

Lazer göz çizdirme operasyonu, sonuçta bir göz cerrahisi işlemidir. Her göz cerrahisi operasyonunda olduğu gibi lazer sonrasında da gözlerin bir süre dinlenmeye ihtiyacı vardır. Televizyondan ve bilgisayar kullanımından bağımsız olarak bu dinlenme sürecinin önemli olduğunu ve hastanın iyileşme sürelerinde etkisinin yüksek olduğunu belirtelim. Şimdi geçelim asıl soruya.

Göz Üzerinde Işık Etkisi

Televizyon ve bilgisayar ekranlarından yayılan ışıklar, gözler üzerinde yorucu bir etkiye sahiptir. Bu ışınlar gözünüzün yorulmasına neden olduğu gibi, göz kuruluğu oluşmasına da neden olacaktır. Lazer sonrasında bir süre için gözlerin daha hassas olacağını düşünecek olursak, lazerden sonra hemen TV izlemek ya da bilgisayar kullanmaktan kaçınmak gerekir.

Fakat bazı hafif vakalarda veya doktorunuzun onayıyla kısa süreli kullanımlara olabilir. Buna doktorunuzun karar vermesi ve sizin için en iyi süreleri belirlemesi gerekir.

Lazerden Sonra Hemen TV İzlenir mi ya da Bilgisayar Kullanılabilir mi

Sonuç Olarak;

Lazer göz ameliyatı sonrası dinlenmek ve gözlerinizi korumak, iyileşme sürecinizi hızlandırabilir ve rahat bir iyileşme süreci geçirmenize yardımcı olabilir. Şunu da belirtmek gerekiyor ki bu operasyonda genel olarak iyileşme süreleri kısa ve sonuçlar etkilidir.

Her ne kadar hızlı iyileşme süreci olsa da süreci yavaşlatmamak ve sürpriz olumsuz etkilerden kaçınmak adına, televizyon izlemek ya da bilgisayar kullanmak gibi günlük işlerde biraz daha dikkatli olmak önemlidir.  Doktorunuzun önerilerini dikkate almak, iyileşme sürecinizin en verimli şekilde geçmesine yardımcı olacaktır.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar