Yaz Aylarında Lazer Olur mu?

Lazer göz ameliyatı, gözlerinde kırılma kusurlarına bağlı görüş bozukluklarına sahip olan hastalar için ideal tedavi yöntemlerinden biri. Genel anlamda bir değerlendirme yapacak olursak tedavi hem iyileşme süreci hem de görüş düzeltmesi konusunda etkili. Tabii ki bu kadar popüler olan bir tedavi yöntemi hakkında merak edilen de çok fazla soru oluyor. Şu sıralar en çok karşılaştığımız soruların başında ise “Yaz aylarında lazer göz ameliyatı olur mu?” sorusu. Malum yaz ayları geliyor ve sıcaklıklar yükseliyor. Peki değişen mevsimin operasyon üzerinde herhangi bir etkisi var mı?

Yaz Aylarında Lazer Olabilir miyim?

Sorunun cevabı çok net. Yaz aylarında da lazer göz ameliyatına engel oluşturan herhangi bir durum yoktur. Yaz aylarında da rahatlıkla lazer ameliyatı olabilirsiniz.

Burada önemli olan mevsimsel durumlara göre ameliyat sonrası sürece dikkat etmektir. Ameliyat sonrasında, doktorun belirlediği süreler boyunca denize ya da havuza girilmemesi gerekir.

Yaz Aylarında Lazer Olur mu?

Bunun dışında rutin olarak doktor kontrollerini ve doktorun belirttiği şekilde devam tedavilerini de atlamadan uygulamanız lazım.

Aynı durum diğer göz operasyonları için de geçerli diyebiliriz. Yaz mevsimi olması, lazer olmaya ya da katarakt cerrahisine engel değil. Doktorunuzun tavsiyesine uymalı ve operasyon öncesinde de tüm kontrollerinizi olmalısınız.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar