Yazın Lazer Ameliyatı Olmanın Bir Sakıncası Var mı?

Gözlük ya da lenslerine veda etme noktasında lazer tedavisi en etkili çözümlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gelişen teknolojinin getirdiği yeniliklerle beraber lazer tedavisinin etkinliğinin daha da arttığı bir gerçek. Evet lazer tedavisi artık kırma kusurlarını gidermek ve hastaları gözlüklerden ya da lenslerden kurtarmak adına etkili bir tedavi ama peki ya her zaman lazer olabiliyor muyuz? Özellikle yaz aylarının gelmesi, deniz mevsiminin açılmasıyla beraber yazın lazer ameliyatı olmanın bir sakıncası olup olmayacağı sorularıyla karşı karşıya kalıyoruz. Gelin hem bu soruya cevap verelim hem de bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım.

Yaz Aylarında da Lazer Tedavisi Olabilir miyiz?

Bu sorunun cevabını vererek başlamak istiyorum. Evet yaz aylarında da lazer tedavisi olabilirsiniz. Bunun için herhangi bir herhangi bir sınırlama söz konusu değil. Sadece mevsimin oluşturduğu hava şartlarını da göze alarak dikkat etmemiz gereken ek noktalar olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar hakkında da hemen aşağı bilgileri ekleyelim.

Yazın Lazer Ameliyatı Olmanın Bir Sakıncası Var mı

Yaz Aylarında Lazer Tedavisi Yaptırırken Bunlara Dikkat Edilmeli

  • Güneş Gözlüğü Kullanımı: Ameliyat sonrası yüksek UV korumalı güneş gözlüğü kullanmak, gözleri güneşin zararlı etkilerinden korur. Güneş gözlüğü, iyileşme sürecinde gözlerin daha rahat etmesine ve çevresel faktörlerden korunmasına yardımcı olur.
  • Göz Damlası Kullanımı: Lazer ameliyatı sonrası doktorun önerdiği göz damlalarını düzenli kullanmak, kuru göz sendromunu önlemeye ve iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur. Özellikle yazın gözlerin nemli kalması için göz damlası kullanımı önemlidir. Aslında bunu sadece yaz dönemi için değil genel olarak uygulanan bir madde olarak ele alabiliriz.
  • Gözleri Koruma: Yüzme havuzları, deniz ve tozlu ortamlardan kaçınmak, gözlerin enfeksiyon riskini azaltır. Özellikle yaz aylarında doktorunuzun belirttiği süreler boyunca denize ya da havuza girmemeniz gerekiyor. Böylece enfeksiyon riskiyle de karşı karşıya kalmamış oluyorsunuz.
  • Dinlenme ve İyileşme Süreci: Lazer göz ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde dinlenmek ve gözleri zorlayacak aktivitelerden kaçınmak önemlidir. Yazın, sıcak havanın ve parlak güneş ışığının etkisinden korunmak için serin ve gölge alanlarda dinlenmek faydalı olacaktır.

Mevsim fark etmeden, operasyon öncesinde ve sonrasında doktorunuzun uyarılarına adım adım uymanız gerektiğini belirtelim. İyileşme sürecinde yaşanabilecek herhangi bir komplikasyonun önüne geçmek adına bu önemli noktalardan bir tanesi.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar