Gözümüz Lazere Uygun Değil! Peki Yine de Gözlüklere Veda Edebilir miyiz?

Gelişen teknolojinin göz sağlığı üzerinde etkisi oldukça fazla. Gelinen son noktada artık çok daha fazla alternatif tedavi yöntemi uygulanabiliyor ve mevcut tedavilerde ilerletiliyor. Lazer tedavisi, teknolojiyle beraber ilerleme gösteren bu tedaviler arasında yer alıyor. Fakat her ne kadar teknoloji gelişmiş ve artık lazer tedavisinde de yeni yöntemler ortaya çıkmış olsa da gözünüz lazer tedavisi için uygun olmayabilir. Peki gözümüz lazere uygun değil ise ne yapacağız? Gözlük ve kontakt lens kullanmak zorunda mı kalacağız? Cevabın hayır olduğunu baştan belirtelim ve hemen detaylara geçelim.

Gözümüz Lazere Uygun Değil – Bu Durumda Fakik Göz içi Lens Tercih Edilebilir

Eğer kornea kalınlığını yeterli değil ve operasyondan sonraki süreçte de güvenli sınırlar içerisinde kalmayacaksa, bu durumda ne yazık ki lazer sizin için seçenek olmaktan çıkıyor.

Fakat yine de gözlüklerinizden ya da her gün kullanmak zorunda olduğunuz kontakt lenslerden kurtulmak istiyorsanız bu durumda fakik göz içi lens tedavisini tercih edebilirsiniz.

Özel bir cerrahi teknik olarak karşımıza çıkan göz içi lens tedavisinde, hastaya uygun olarak hazırlanan özel göz içi lensler kullanılır. Lens seçimi için gerekli ölçümler yapılıp ardından hasta için belirlenen numaralar ayarlandıktan sonra cerrahi işleme geçiş yapılır.

Cerrahi operasyon ise çok uzun sürmeyen, hızlı iyileşme gösteren bir operasyondur. Göz içi dokularıyla uyumlu olan malzemelerden üretilen lens, sizin doğal merceğinize herhangi bir müdahale yapılmadan göze yerleştirilir.

Yani katarakt ameliyatında olduğu gibi gözünüzün merceği çıkarılmaz. Doğal merceğiniz dışında gözünüze uygun ikinci bir mercek yerleştirilmiş olur ki böylece gözlük ya da kontakt lens kullanmadan görüşünüz düzeltilir.

Gözümüz Lazere Uygun Değil

Sonuç Olarak;

Gözümüz lazere uygun değil bile olsa, gözlük ve kontakt lens kullanımından kurtulmanız mümkün. Burada fakik göz içi lens uygulaması için uygun olup olmadığınızı belirleme noktasında da uzman bir doktordan görüş almanız ve muayene olmanız gerektiğini hatırlatalım.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar