Lazer Göz Ameliyatı Ağrılı mı?

Lazer göz ameliyatını tercih edecek kişiler, zaman zaman operasyon öncesinde endişe yaşayabiliyorlar. Tedavinin nasıl ilerleyeceği, sürecin nasıl devam edeceği gibi konular bir yana birçok hasta, lazer göz ameliyatı ağrılı mı bunu merak ediyor. Daha önce paylaştığımız blog içeriğimizde lazer sırasında kullanılan anestezi yönteminden söz etmiştik. Bu içeriğimizde de yine yöntemlerden kısaca söz ederek, süreç sırasında kişinin neler hissedeceğini açıklamaya çalışalım.

Lazer Göz Ameliyatı Sırasında Ağrı Hissedilir mi?

Göz lazer işlemi genellikle minimal rahatsızlıkla geçen bir süreçtir ve çoğu insan için ağrılı bir deneyim değildir. Öncelikle, işlem sırasında gözünüzü uyuşturmak için lokal anestezik damlalar kullanılır. Bu sayede genellikle işlem sırasında ağrı hissi yaşanmaz.

Uygulanan lokal anestezi sayesinde ağrı hissedilmese de lazer işlemi sırasında, bazı insanlar hafif bir baskı veya rahatsızlık hissi yaşayabilirler. Ancak bu genellikle kısa süreli ve toleransı yüksek olan bir histir. Ayrıca, çoğu lazer işlemi son derece hızlıdır ve işlem bittiğinde rahatsızlık hemen azalır. Yani gözde hissedilebilecek rahatsızlık ve baskının da çok kısa süreli olduğunun altını çizebiliriz.

lazer göz ameliyatı ağrılı mı

Endişesi yüksek olan hastalar için uzman doktorlar genelde, işlem öncesinde ve sırasında size rahatlatıcı tavsiyelerde bulunabilir ve endişelerinizi giderebilirler. Genellikle, göz lazer işlemi korkulacak bir şey olmaktan çok, görme kalitesini iyileştirmeye odaklı bir süreçtir.

Çoğu insan için, bu işlem sonrasında yaşadıkları rahatlama ve net görme hissi, sürecin geçici rahatsızlıklarını gölgede bırakır. Ayrıca iyileşme sürecinin de hızlı olması, göz rahatsızlığı yaşayan kişiler için önemli bir artı olarak değerlendirilebilir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar