Lazer Göz Ameliyatı Sırasında Hasta Uyutulur mu?

Lazer göz ameliyatı, göz bozukluklarına çözüm bulmak ve kişinin görme problemlerini gidermek için uygulanan en etkili yöntemlerden birisidir. Her ne kadar etkili ve riski çok düşük bir operasyon olsa da söz konusu göz sağlığı olduğu için lazer göz operasyonları hakkında da kişilerin kafasında soru işareti kalan noktalar olabilir. İşte anestezi konusu da bu soru işaretlerinden birisidir. Göz sorunu yaşayan kullanıcılar “Lazer göz ameliyatı sırasında hasta uyutulur mu?” sorusunun cevabını merak ediyor.

Hemen aklınızdaki soru işaretlerini giderelim ve konuya ilişkin detayları sizlerle paylaşalım.

Lazer Göz Ameliyatı Sırasında Hasta Uyutulur mu? Hangi Anestezi Yöntemi Tercih Edilir?

Göz için yapılan lazer uygulamalarında genelde tercih edilen anestezi yöntemi, lokal anestezi olacaktır. Lokal yani bölgesel anestezide, sadece göz bölgesini uyuştururuz. Bu sayede kişinin bilinci açık kaldığı gibi, herhangi bir ağrı ya da sızı hissetmez. Lokal anestezi sayesinde hastanın işlemi hissettiğini de söyleyebiliriz. Ama dediğimiz gibi herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez.

Genellikle lokal anestezi yeterli olur ve hasta tamamen uyutulmadan işlem tamamlanmış olur. Tam anlamıyla bir anestezi yapılmadığı için, hastanın operasyon sonrasında eski hayatına daha hızlı bir şekilde döndüğünü görürüz. Bu durum hızlı iyileşme sürecini de etkileyecektir.

Lazer Göz Ameliyatı Sırasında Hasta Uyutulur mu

Buna karşın nadir durumlarda da olsa doktor değerlendirmesine ve hasta ihtiyacına bağlı olarak genel anestezinin de tercih edilebileceğini eklemiş olalım. Bu gibi durumlar çok nadir olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sonuç Olarak

“Lazer göz ameliyatı sırasında hasta uyutulur mu?” sorusunun cevabına genellikle hayır şeklinde cevap verebiliriz. Lokal anestezinin işlem sırasında hastanın daha rahat olmasını sağladığını ve iyileşme sürecinde de olumlu bir etkisi olduğunu tekrar hatırlatalım.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar